pledoarie pentru psihoterapie -1-

Lucrul cel mai curajos pe care il putem face vreodata este sa ne asumam povestea vietii noastre si sa ne iubim pe noi insine de-a lungul acestui process.

Atunci cand vezi un tipar care se repeta in viata ta, nu il mai poti ignora. Poti incerca, dar cand acelasi adevar incepe sa se repete din ce in ce mai des, devine din ce in ce mai greu sa pretinzi ca e o simpla coincidenta. Spre exemplu, oricat de mult am incercat sa ma autoconving ca 5 sau 6 ore de somn imi sunt suficiente, atunci cand dorm mai putin de 8 ore ma trezesc anxioasa, nerabdatoare, putin deprimata. Este un tipar. Alt obicei de-al meu este cel al amanarii: aman lucrul la un priect important pentru profesia mea, petrecand in schimb mult prea mult timp cautand materiale, carti, filme, documentare si cheltuind bani pentru a cumpara produse pentru cabinet. De fiecare data, proiectul ramane in plan secundar.

Unul din motivele pentru care este imposibil sa ignoram tiparele pe care le-am descoperit in viata noastra este ca mintea noastra este special conceputa pentru a cauta aceste tipare, conferindu-le semnificatie.

Practic, nu exista om care sa nu se lupte cu rusinea si cu teama ca nu este sufficient de bun. Din pacate, marea majoritate se tem sa isi reveleze sinele real.

Asumarea propriei povesti poate fi dificila, dar nu este nici pe departe atat de dificila ca risipirea intregii vieti pentru a fugi de ea. Acceptarea vulnerabilitatilor noastre este riscanta, dar nici pe departe la fel de periculoasa ca renuntarea la iubire, apartenenta si bucurie- experientele care ne fac sa fim mai vulnerabili. Numai oamenii suficient de curajosi pentru a-si explora latura intunecata sunt capabili sa descopere puterea infinita a luminii lor interioare.

Asadar, te astept sa te descoperi, sa inveti sa te accepti asa cum esti, sa stii cine esti si sa faci pace cu tine. Te astept la terapie!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s